Time flies...

Nu är det inte alls lång tid kvar! Bara tre veckor eller nåt sådant. Jag minns i början av vistelsen när jag undrade om jag ens skulle klara fyra hela månader här. Nu vill jag istället inte åka hem. Den vanliga separationsångesten smyger sig på och jag fäster mig vid allting extra mycket. Till och med tanten jag bor hos är jag extra förtjust i nu. Allt hon gör ter sig extra vänligt nu i mina ögon. Tvärtemot förut.
Och grannflickorna! Hur ska jag klara mig utan dem? Jag är ju där varje vecka. Och när jag ska gå vill de inte släppa taget om mig. Hur ska man då förklara att man inte kommer tillbaka alls?
För att inte tala om alla fina människor här.. Jag hoppas på att Paris blir av med Amanda, Milou och Natta. Annars vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen..
Favorittjejerna. <3

Hmm..

Ville bara påpeka att Frankrike och dess invånare aldrig upphör att förvåna mig. Jag gick förbi ett bageri igår och kvinnan i kassan stod och rökte en cigg! För första gången på länge kände jag mig riktigt stereotypt svensk när jag kom på mig själv med att tänka "men så kan man ju inte göra". Fast det kan man ju uppenbarligen eftersom hon gjorde just det..
Det var bara det.
Bisous mes amis!

Kvällstankar på morgonen

Hejsan allihopa!
Jag pratade med Nathalie igår på vägen hem från restauranten och blev lite nostalgisk. Vi pratade om körsång och orkestrar eftersom vi har börjat öva inför Lucia nu med klassen. Jag berättade om när jag gick i högstadiet och min bästa Mimmi gick musikklass, jag gick i princip på varenda konsert de hade. Det var lika viktigt för mig som om jag hade varit tillsammans med en fotbollskille och velat gå på alla hans matcher. Hon var ju det viktigaste och största jag hade. Jag saknar den tiden. När man var yngre och man inte hade plats för så mycket mer i sitt liv än skolan, sina fritidsintressen och bästa kompisen. Nu är världen mycket större. Det finns mycket mer saker som är viktiga i livet. Men varje sak får mycket mindre plats och värde för att man ska kunna få plats med allt. Det är som med en låda. Antingen kan man välja att lägga ner en sak som tar upp hela utrymmet i lådan. Eller så kan man lägga ner massa småsaker. Nu upptäcker man mer och mer för var dag som går och världen blir större och större. Det är vackert och skrämmande på samma gång. För i och med att man får ta del av allt nytt och stort så inser man att människor, precis som årstider, alltid kommer komma och gå i ens liv. Att ta avsked blir lättare. Även att välkomna främlingar. Omfamna det ohållbara. Kyssa det förgängliga. Inget står skrivet i sten längre. Även om det ligger ett nostalgiskt skimmer över ett inrutat liv där inte lika mycket får plats, så är det samma framtida vuxna liv som skrämmer. Att bo i ett radhus, med make, hund och barn, volvo och ett jobb att åka till varje dag. Få men värdefulla ting. Oföränderliga ting. Statiska ting. Målet med livet. Stadig inkomst och en trygg familj. Men det kanske inte finns ett mål. Man kanske inte måste sluta dansa barfota i regnet. Man kanske kan fortsätta den oändliga resan i jakt på något som inte finns, som inte håller, men som känns. Ända in i benmärgen.
Ja du. Tåls att tänka på.
Mimmi och jag, sommaren när tiden stod still.
Bisous mes amis

Maskerad!

Igår var vi på maskerad med sagotema. Det var hur härligt som helst! En salig blandning av äventyr och färger.

Queen of Hearts.
Opposites attract.
El Diablo, Peter Pan och Mary Poppins.
Vackra och underbara.
Adam och Eva.
Aladdin och hans roomies.
Aladdin och jag.
Nyckelpigan, Mimmi Pigg och El Diablo.
Favorittjejerna.
Aladdin.
El Diablo.
Dansgolv och liveband.
Caroline och Katinka.
Bisous mes amis!

"Rambling down the streets of Barcelona..."

Hejsan alla underbara människor där ute!
Kom precis hem från en fantastisk helg i Barcelona med Angel. Önskar att jag kunde återge allt fint som upplevdes, men det blir svårt på bara några rader. Bilderna finns dessutom på min engångskamera, men nedanför finns iallafall några av Almas bilder från i dagarna. Det är bara fragment om historien som handlar om ockuperade byggnader, mordhot hos vår förste värdman, Manu Chao, ölsäljande pakistanier, Rom&Cola, gamla bekantskaper från när och fjärran, nya bekantskaper från när och fjärran, halloween, demonstrerande veganer, gränder, Picasso, gatukonst, marknader, hamnen och churros con chocolate.
Åk dit säger jag bara!
Ada och Alma som räddade oss när vår couchsurfingvärd blivit av med sin bostad.
Jag på balkongen.
Party på gatan.
Angel.
Alba och Maika.
Crazy Italian people..
Hamburguesa.
Alba.
Angel på vift.
Vettet på vift.
Middag en el appartamento.
Och återigen tusen tack till systrarna rosenknopp för fyra underbara dagar!
Besitos amigos!

RSS 2.0